2014. június 7., szombat

A főnix learatja a babérokat

Az elmúlt hetekben egyértelműen érezni lehetett a meccsről meccsre javuló formát, és ha hiszünk a javuló forma állandósodásában, már szinte elvárhattuk magunktól a győzelmet.
Erkölcsi értelemben azonban még a meccs kezdete előtt vereséget szenvedtünk, mert a jövetelüket korábban olyan lelkesen ígérő tagok ezt a meccset sorban lemondták, és a kezdőrúgás előtt kilencven perccel arra ébredtünk, hogy nem tudunk kiállni. Margitay talpraesettségére volt szükség, aki ott helyben gyorsan leigazolta két ismerősét, "Pászor" Gergőt és "Róna" Józsit. Így a szabályosan nevezett Zsidivel és Sáróyval, a félig benevezett Margitayval és a csak adminisztratívan be nem nevezett Göröggel meg is volt az igen alkalmasnak tűnő egy cserés felállás.
A pályán látottakról így akkor kevesebbet szólnánk, hiszen egy olyan csapat volt a pályán, amit csak erős fenntartásokkal nevezhetünk Taigetosznak. Technikailag persze erősen feljavultunk, a kezdőnégyes ha nem is mindig volt labdabirtoklás fölényben, nagyon szép játékot tudott produkálni, legyen szó bár rövidpasszos játékról, egyéni megmozdulásokról, vagy pontos ívelésekről. A vezetést talán öt perc után "Pásztor" meg is szerezte, ezt ugyan hamarosan kiegyenlítette az ellenfél, de a frissen igazolt páros Margitayval kiegészülve olyan lendületes és technikailag amgas színvonalú játékot produkált, hogy azzal az ellenfél nem tudott lépést tartani, szép villanások végén a félidő végéig további három gólt rámoltunk be.
A második félidőben előnyünk tudatában néha cifráztuk egy kicsit, illetve az ellenfél nyomott minket annyira, hogy egyes periódusokban beszorultunk a kapunk elé. Sajnos kapusunk rutintalansága miatt be is szedtünk néhány elkerülhető gólt, egyetlen mentségünk az lehet, hogy közben rúgtunk is.
"Pásztor" és "Róna" káprázatos teljesítmény nyújtottak, mindketten három gólig és megközelítő számú gólpasszig jutottak. Azért Zsidi is betalált, csak hogy a Taigetoszosok is képviselve legyenek a gólszerzők között.
A vége 7-5 lett, amivel összejött az első szezonbeli győzelem, vele kétgólos előny és kedvező helyzet a visszavágóra. Hogy elég lesz-e azt meglátjuk.



From Taigetosz Club - ADK 7-5
   kapu: Görög
   mezőny: Margitay, Sáróy, Zsidi, "Pásztor", "Róna"
   gól: "Pásztor" 3, "Róna" 3, Zsidi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése