2014. június 7., szombat

Tizedik születésnapi tízes

A tét - negyeddöntő visszavágó, továbbjutás vagy kiesés - még csak hagyján, ahhoz képest a metafizikai nyomás ami körülvette ezt a meccset, az volt az igazán igazi jelentősége a meccsnek. Történészeink kiderítették ugyanis, hogy a legendába vesző történelmünk kezdetén pontosan tíz éve történt, hogy Kohán lemászott a Taigetoszról, és maga köré gyűjtötte azokat az akkor még gyámoltalan fiatalokat, akik később a sok dicső tett végrehajtóivá lettek. A tizedik születésnap ünneplésére készültünk tehát, az alapítás pontos dátumára senki nem emlékszik de a nyolcadik osztály utolsó tanítási napjainak egyikéről van szó. És ha már így, akkor győzelemmel szerettük volna megünnepelni az évfordulót. már ha választani lehet.
Erre minden esélyünk megvolt, mert végül mindenki befutott aki ígérte magát, és ez így kábé iskolaválogatottnak is beillett volna pár évvel ezelőtt. "Az osztály harmadik csapata" szintén megtisztelő címhez képest bizony sok fejlődésen ment át a csapat mire idáig eljutott...
A meccsről mit is mondhatnék? Ez egy merő felsorolás lesz, hogy melyik gól hogyan született, mert annyit előzetesen elárulhatunk, hogy sokgólos meccsről lesz szó. Eleinte még kiegyenlítettebb meccs volt, szükség volt arra, hogy mind a négy mezőnyjátékos rendesen visszazárjon védekezni, néha még kapusunknak is vetődnie kellett. Hanem aztán pár perc játék után Márialigeti egy rá jellemző hatalmas bikabombával bevette az ellenfél kapuját. Rövid fejszámolás, hogy összetettben már hárommal vezettünk, nagy dolognak kellett volna történnie, hogy ne jussunk tovább, főleg úgy, hogy a Margitay-Márialigeti tengely fantasztikus dolgokat művelt, nem úgy játszottunk, mint akit hárommal meg lehet verni.
Még a félidő vége előtt Márialigeti egy egészpályás ívelést csúsztatott a kapuba, majd szépen kijátszott akció végén Margitay is betalált.
Amúgy kegyetlen meleg volt a pálya a kora reggeli időpont ellenére is, amint a nap odatűzött, a szinte fekete pálya rögvest felmelegedett és mintegy húsz fokkal melegebb volt a pályán mint mellette.
A második félidő pedig egyre inkább arról szólt, hogy ellenfelünk már nem hisz a továbbjutásban, és nem küzd, míg mi gyorsaságunknak és viszonylag jó kondíciónknak köszönhetően sorban rúgjuk a gólokat.
A negyedik Margitayé volt, bal oldalról, Görög magánszáma után. Az ötödik megint Márialigetié. A hatodikat Amberboy lőtte Márialigeti sarkazása után. Akkor már a hetediket is ő vállalta el, miután a jobbszélen megverte a védőjét, és kegyetlenül beverte a hosszú sarokba.
Ekkor Schanda jelezte, hogy vérszagot érez, és szeretné meglőni a maga gólját, nem kellett külön rájátszani, de úgy jött ki hogy három perc alatt kétszer sikerült beadni neki a labdát a kapu torkába, és ő mindkét helyzetet értékesítette, amúgy mindkettőt Margitay beadásából.
Persze nem hagyhattuk, hogy Görög gól nélkül maradjon, ezért Márialigeti neki is adott egy forintos labdát, és gól is lett a vége.
A meccs vége pedig a vicces jelenetekben volt gazdag, először azért, mert egyszer már hárman álltunk a hatoson belül és kettőt-hármat passzoltunk, mielőtt Márialigeti beverte volna. Másodszor azért ahogy Amberboy balról becselezte magát a kapu előterébe, és ha finoman akarunk fogalmazni akkor megpattant a lövése mielőtt a hálóba került volna. Harmadszor azért, mert Seltsam állítólag kilépett a labdával a hatosról és nagyon veszélyes szabadrúgást fújtak ellenünk, a szétugró sorfal tagjai között a kapuba is jutott a labda, mégis érvénytelenítette azt a játékvezető, mert közvetett szabadrúgásról lett volna szó.
Amúgy a második félidőben kaptunk is hármat, de őszintén akkor az már a kutyát nem érdekelte.
A lényeg hogy, győztünk, és bejutottunk az elődöntőbe, és elintéztük, hogy a döntővel (vagy bronzmeccsel) együtt további három meccs várjon ránk. Illetve említést érdemel a nagy gólkülönbség, mióta kispályán hasonló körülmények között játszunk - tehát nem a Mikszáth téri iskola kistermében - azóta soha ennyi gólt nem lőttünk, soha ekkora különbségű győzelmet nem arattunk. Annál dicsőbb ez a győzelem, hogy most valóban csak egykori osztálytársakkal felállva értük el.

From Taigetosz Club - ADK 12-3
   kapu: Seltsam
   mezőny: Amberboy, Görög, Magitay, Márialigeti, Schanda
   gól: Márialigeti 4, Amberboy 3, Margitay 2, Schanda 2, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése