2012. március 20., kedd

Előre a taigetoszos úton

A Taigetosz igen régre visszanyúló és igen dicső nyolc éves történelmének első olyan mérkőzése közelgett el, amin nem vett részt Görög Dániel egykori csapatkapitány. Távolléte morális válságba taszította a csapatot, és az is kérdéses volt, hogy zokogástól fátyolos tekintetű labdarúgóink egyáltalán kiállnak-e, de végül leküzdöttük fájdalmunkat, és a szokásos erősséget megközelítő kerettel vállaltuk a harcot.
A morális válság aztán elhúzódott, és a meccsen is éreztette hatását. Felállásunk, bár magunkhoz képest nem volt kifejezetten gyenge, nem találta meg a kellő összhangot, és taktikát sem. Igazából se támadásokban, se védekezésben nem voltunk kellő létszámban, és a koncentráció sem tűnt maximálisnak, így a kedvező 0-0-s állást sem sokáig tudtuk tartani, tíz perc után pedig már 0-3-at mutatott az eredményjelző tábla, amivel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa.
Ez nem jelenti azt, hogy fel is adtuk, de reményeik folyamatosan csökkentek. Néha mindenki védekezett, de a csapat egésze szinte soha, és nem volt olyan játékos, aki végig csak a védekezéssel foglalkozott volna. Ez még nem lett volna baj, ha Iker Casillas áll a kapuban, de sajnos az ő leigazolására nem volt módunk, így sorban kaptuk a gólokat. Félidőben nyolcnál tartottak világoskék ellenfeleink, és még fogadkoznunk kellett, nehogy eljussanak a klubcsúcsot jelentő tizenhatig.
A második félidőben aztán a mindenki egyszerre csinál ugyanakkora semmit-ről a 3-1-es taktikai felállásra váltottunk, Tinkóval a csatársorban, és ez meg is hozta az eredményt. Nemhogy a bűvös tizenhatost sikerült elkerülnünk, de mezőnyben közel egyenrangú társak voltunk, és néha még helyzetekig is eljutottunk. A gólszerzés sokáig nem sikerült, de legalább a bekapott gólok számát sikerült ebben a periódusban elfogadhatóvá csökkentenünk. A hajrában aztán kulcsjátékosaink inkább a fülükön át való lélegzést választották, mintsem hogy lemenjenek, így futómennyiségünk a zéró felé tartott, és két újabb gólt kaptunk, de legalább a gólszerzés is összejött: Tinkó szerzett labdát a támadó térfélen, egyet tolt a labdán, majd jó érzékkel a másik oldalon érkező Tarnai elé tálalt, aki közelről értékesítette a helyzetet.
A lőtt gól, ahogy elvártuk, ezen a meccsen is sikerült, minimálisan ennyi, remélhetőleg máskor erkölcsileg és minőségileg is jobbak leszünk. Lehetőség van rá, mert kevésbé erős csapatok és a mainál elképzelhető erősebb összeállítások lehetségesek.
From Taigetosz Club - Black Ops 1-10
  kezdő: Szécsey - Amberboy, Schanda, Tarnai, Tinkó
  csere: Sáróy
  gól: Tarnai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése