2013. április 28., vasárnap

Az első győzelem

Soha egyetlen másodpercig nem volt kétséges, hogy mi vagyunk a világegyetem legjobb csapata, így itt volt az ideje annak is, hogy elkezdjük a pontokat gyűjteni az idei bajnokságban. Erre idáig várni kellett, de egy ennyire jó csapatot nem lehet örökké megfosztani a neki kijáró győzelemtől.
Az aktuális keretünk eléggé átalakult az egy vagy két héttel korábbihoz képest, a két héttel ezelőtti csapatból most Szécsey és Görög voltak itt. Ám szerencsére a benevezettek kerete olyan bő, hogy az ex-panseres kontingenssel kiegészülve még így megvoltunk, sőt személyi tekintetben még erősebbnek is néztünk ki, mint máskor.
Fejben tehát sokgólos győzelemmel számoltunk, nem gondoltunk viszont az időjárásra. A kora délutáni csúcshőmérséklet már elve kedvezőtlen, de a fekete műföldről visszaverődő hőben néhány perc alatt megfőttek a játékosaink, volt ugyan egy cserénk, de az itt már kevésnek bizonyult (illetve azért nem, mert Márialigeti és Jani egy-egy másodpercnyi szusszanással végigbírták a találkozót), és focistáink teljesítményéből alaposan visszavettettek az irreális körülmények.
A kezdeti meddő mezőnyjáték után az első félidő közepén elkezdtek jönni a gólok is. Az ős-taigetoszosokra nézve némi kritika, hogy rendszerint akkor születtek gólok, ha Márialigeti és az eredetileg hátvédnek jelölt Jani együtt tudtak felmenni a támadásokhoz, míg a többiek biztosítottak hátul.
Góljaink jellemzően jól eltalált bombák voltak, amolyan Márialigeti specialitás-módjára, illetve az a helyzet érdemel külön említést, amikor a szélről érkező beadást Schanda átpörgette a védője feje fölött, ezzel a kapust is elfektette, sajnos aztán a kapu mellé fejelt, de ha bemegy, könnyen az évtized gólja lehetett volna. Közben egyszer hátul is kapituláltunk, egy szépen kijátszott akció végén ellenfelünk afrikai légiósa a labdát Szécseyvel együtt rúgta a hálóba, de így is biztató előnyünk volt a térfélcsere pillanatában (3-1).
A második félidő többnyire a sok elpuskázott helyzetről marad emlékezetes. Azért betaláltunk néhányszor, Márialigeti éles szögből a pipába, majd Görög egy szöglet után, végül ismét Márialigeti egy szabadrúgó-figura után Jani beadásából. A játék képére az volt jellemző, hogy egyre jobban csak a támadásokkal törődünk, hiszen Margitay vagy Szécsey általában elegendőnek bizonyultak a veszély elhárítására, illetve kissé széteső csapatjátékunk ellenére ellenfelünk sem állt a támadásépítés magas fokán (nyilván őket is sütötte a nap).
Külön említendő hogy egy Jani elleni szabálytalanság miatt két percig emberelőnyben voltunk, ám azt képtelenek voltunk gólra váltani.
A győzelem tehát meglett és örvendetes, némely tagoknak kicsit hiányérzete volt a lőtt gólok száma miatt, de ezt most hagyjuk, megmutattuk, hogy képesek vagyunk a győzelem útját járni, és most már csak rajta kell maradnunk ezen a pályán.
From Taigetosz Club - KuKás(z)ok 6-1
   kapu: Szécsey
   mezőny: Görög, Jani, Márialigeti, Margitay, Schanda
   gól: Márialigeti 4, Jani, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése