2013. április 20., szombat

A nehezés túl vagyunk

Jelentem alássan, a kémjelentés úgy szólt, hogy az első két fordulóban játszunk a két jó csapattal, a múlt héten tapasztaltuk ennek keserű következményeit, most pedig el voltunk készülve mindenre. Az előzetes hírek nem jól alakultak, hiszen a keret több meghatározó alakja lemondta a meccset, Pásztor elkésett, így elég szárnyaszegetten álltunk fel, illetve némi személyi szintű kiegészítésre szorultunk.
Kezdőcsapatunk elég riasztóan kevés futballtudást mutatott fel, de valahogy mégis megoldotta, hogy percekig ne kapjunk gólt. Nem baj tehát, hogy a hatosunkról alig tudtuk kihozni a labdát, amikor az ellenfél már gólt szerzett volna, akkor mindig érkezett egy láb - vagy Szécsey esetében kéz - ami megakadályozta, hogy hátrányba kerüljünk.
És amikor ez már megvolt, Hlavacska Tamás, az egyetlen, aki a kezdőcsapatból valóban tudott focizni, kétszer egymás után elfutott a bal szélen, és semmitől sem zavartatva kilőtte a hosszút. Vagyis, miután múlthéten megszorongattuk az egyik jó csapatot, most kettő-nullás vezetésre álltunk a másik ellen. Hát azt nem mondhatjuk, hogy sokáig tartott, mert félidőre már hátrányban vonultunk, de mi megtettük a magunkét.
Ahogy a kezdőcsapat elfáradt, egyre több szerepet kaptak a Kozelitóból átirányított focisták, illetve a második félidő közepén befutott Pásztor, majdnem arra hivatkoztam, hogy összességében bírtuk erővel de persze ennyi külsőssel könnyű.
Idővel, főleg a második félidőben aztán kijött a tudásbeli és edzettségbeli különbség, kaptunk néhány gólt, volt közte védhetetlen bomba, no meg olyan is, ami előtt mi adtuk el a zsugát a saját hatosunkon. A tudáskülönbség a pótembereinkkel együtt nem volt annyira súlyos, hogy mi ne juthassunk el az ellenfél kapujáig, azt azért elég tűrhető számban meg is tettük, még létszámfölényes helyzeteink, ziccereink is voltak, melyekből aztán kettőt be is akasztottunk... illetve hogy mi voltunk-e azok az kérdéses, mert megint vendégművészek találtak be.
Ami az ős-Taigetoszosokat illeti, ők sem vallottak szégyent, a kapuban Szécsey egész magabiztos és bravúrra képes teljesítményt nyújtott, meccs után azzal értékeltük, hogy "most végre úgy kapott nyolc gólt, hogy egyikről sem ő tehetett", Schanda küzdésből példát mutatott mindeneknek, a támadósorban nem sok babér termett neki, de a mi térfelünkön elég sokszor volt ő az, aki pont odaért, Görög pedig labdával és anélkül is irányította a csapatot, amit jelez második két félidei gólpassza. Pásztorról és Sáróyról most nem tudok ódát zengeni, de majd legközelebb meglesz az is. Pásztor esetében persze nem egyhamar, mert egy évre kölcsönadjuk a Denver Soccer Clubnak, de majd visszajön egyszer.
Mi meg addig még majd sok-sok pontot gyűjtünk.
From Taigetosz Club - Lafayette 4-8
   kapu: Szécsey
   mezőny: Görög, Erdei, Hlavacska T., Palágyi, Pásztor, Sáróy, Schanda, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 3, Palágyi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése