2013. április 13., szombat

Leszálltunk a mennyekből

Kapuban a vérszomjas oroszlán, Szécsey Tibor
Pár hete még arról szóltak a hírek, hogy tavaszi álmot fog aludni szeretett Taigetoszunk. Azóta azonban nagyot fordult a világ, elnökségünk észlelte, hogy a bölcsész bajnokságban van egy fölös hely, amire akár le is csaphatnánk. És így is lett, röptében össze is gyűltünk páran magunkhoz képest nem is rosszul.
Egyeseknek eszébe juthatott a Taigetoszra írt első levél utolsó kijelentése, mely szerint a Taigetosz úgy fog ismét eljönni, ahogy az égbe felment, ez a mi esetünkben a sorozatos győzelmeket és a dicsőséget jelenti.
Ehhez mért tervekkel szálltunk le az egekből, vagy ki honnan, és a bölcsész B liga alsóházának listavezetője, az SS Ratio elleni rangadóra.
Ismét pályán a Taigetosz
A kezdés még magunkhoz képest is igen jól sikerült. Alig egy perc után a félpályánál Amberboy passzolt Görög elé, aki lefutotta védőjét, majd a rövid sarokba lőtt. A vezetés élményéhez olyan rég volt szerencsénk, hogy kissé meg is ijedtünk tőle, de úrrá lettünk a helyzeten, annyira, hogy a következő percekben, ugyan kaptunk is egy gólt, de Amberboy lőtt két bombagólt. 3-1-es vezetésnél felmerült, hogy a hátralevő mintegy 35 percet merő bekkeléssel töltsük, de erről letettünk. Ellenfelünk ebben a szakaszban öt mezőnyjátékossal játszott, de elsőre még ez is a mi malmunkra hajtotta a vizet, mert Amberboy két csel után megtalálta a rést és a középpályáról az üresen kapuba gurított, ezzel 4-1.
Hát a védekezésről most ne írjunk részletesebben, de nem a legjobb volt, még a félidő vége előtt hátrányba kerültünk, amit egy szép akció után, Amberboy passzából Pásztor hidegvérű lövéssel egyenlített.
Boy, megtalálta a rést, készül a negyedik gólunk
Az 5-5-ös állás elég kedvezőnek tűnt, a második félidőben inkább tartani igyekeztünk ezt. A csatársor tartotta is az elért gólok számát, ám sajnos a védelmünk nem állt olyan biztos lábakon, hogy a listavezető ellen nullára hozhattuk volna a teljes félidőt. Illetve nullára végződött amit kaptunk, csak még volt előtte egy egyes. Védekezésünkről sok jót nem lehet elmondani, egyéni hibák és csapatszintű rendezetlenség jellemzett minket, ami aztán a sokadik gólnál a mentális erőnk is megcsappant.
Támadásaink néha még voltak is, a sorozatban bekapott gólok között is képesek voltunk eljutni ziccerig, Zsidi, Pásztor és görög is lőhetett, de senki nem járt sikerrel.
Végül abban állapodtunk meg, hogy lesz ez még jobb is, amúgy cikkből is lesz még jobb.
 
From Taigetosz Club - SS Ratio 5-15
   kapu: Szécsey
   mezőny: Amberboy, Görög, Pásztor, Sáróy, Zsidi
   gól: Amberboy 3, Görög, Pásztor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése