2012. május 15., kedd

A sors igazságtalansága

Nagy fogadkozások után eljött az a meccs, amin bizonyíthattuk, hogy nem csak jól játszani tudunk jobb csapatok ellen, hanem akár pontot szerezni is. A bizonyítási helyzet adott volt, hiszen a keret gyakorlatilag azonos a volt a múlt héten csodát művelővel, annyi eltéréssel, hogy Sáróy helyén ezúttal Schandát tisztelhettük. A kezdőcsapat viszont pontosan azonos volt a múltkorival.
Közérdeklődésre tarthat számot kapusunk meccs előtti esküje, melyet társai unszolására ma másodszor fogadott meg, és eképpen hangzott: "Én, Szécsey Tibor, esküvel fogadom, hogy a mai napon az ellenfél összes lövését megfogom, és a Taigetosz kapujának szüzességét életem árán is megvédem. Isten engem úgy segéljen! Ámen."
A kezdés aztán nem sikerült túl pompásan, mert alig két perccel kezdés után lekontráztak minket, egyetlen hátvédünkre három támadó vitte a labdát, és képesek is voltak sakk-mattig kijátszani a helyzetet.
A meccs képe alapján aztán hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá vált két tény. Először az, hogy minekünk a szokásostól eltérően két cserénk volt, míg ellenfelünknek egy sem, másrészt az hogy mezőnyben nemhogy egyenrangúak vagyunk, hanem egyenesen jobbak is vagyunk. Védekezésünk lassan magára talált, támadósorunk pedig Amberboy cselezőkészségére épülve, de persze a többiekre is számítva többször képes volt gólveszélyig és lövésig eljutni. Ehhez kellett az is, hogy Tinkó megtalálja az összhangot játszótársaival, de az is, hogy a focipályán viszonylag ritkán feltűnő Pásztor immár sorozatban harmadik meccsen mozogjon úgy, mintha az elmúlt tíz évben csak a kispályás foci töltötte volna ki az életét.
Ki tudja miért, többször is előfordult, hogy ellenfeleink a pályán kívülre bikázták az egyetlen labdát, és hosszú félpercek teltek el, mire vissza tudtuk hozni, és nem lehetett révenni a játékvezetőt, hogy állítsa le az órát. Egygólos hátrányban nem mindig örültünk az ilyen kényszerű intermezzóknak.
Félidőben még egy kicsit finomítottuk és személyre szabtuk a taktikát. Véglegesítettük, hogy Róna lesz a leghátsó védő, akinek elsődleges feladata, hogy az ellenfél legveszélyesebb játékosa felé szálló labdákat hatástalanítsa. Mint kiderült, ez zseniális húzás volt, hiszen ellenfeleink többnyire tényleg hosszú passzokkal próbálkoztak, amelyeket Róna egész jó arányban kaparintott meg. A kevés helyzet alkalmával Szécsey mentett akár a hatoson kívülre is kifutva.
Támadóink és középpályásaink pedig uralmuk alá vonták a pálya legnagyobb részét. Már az első félidőben is sokat lőttünk kapura, a második félidőben pedig valóságos tűzijátékot rendeztünk. Amberboy egy az egyben bárkit megvert, és onnan akár önmaga lövéssel, akár egy továbbpasszal közvetlen gólveszélyt tudtunk gyakorolni, de pontrúgások után is rendszeresen sikerült megjátszanunk valakit, aki lőtávolon belül tartózkodott.
Egyetlen hiányzó dolog a befejezés volt. Ellenfelünk kapusa ugyanis sok olyan lövést védett, ami más kapusoknak bemehetett volna, illetve mi is kihagytunk olyan helyzeteket, amit csukott szemmel is be kellett volna lőni. Legnagyobb talán az volt, amikor Amberboy keresztpassza után Róna az üres kapu mellett állt, de így sem járt sikerrel. Más alkalommal Görög egyértelműen gólba tartó lövése akadt el a kapu előtt ólálkodó csapattársban, és még annyi szerencsénk sem volt, hogy róla bepattanjon a labda. Körülbelül öt perccel a vége előtt Amberboy forgolódott a hatoson, és két védő között hajszálpontosan tette be a labdát Pásztornak, aki begyömöszölte a kapuba egyenlítő gólunkat.
Kicsit elragadott minket a hév, és az hogy a győzelemért támadhatunk, mert akkor még egyszer lekontráztak minket, ráadásul az ellenfél távoli lövése meg is pattant a védőnkön, így jutott a hálónkba. Ez némileg demoralizálta játékosainkat, és nem is voltunk képesek újabb gól szerezni.
A vége tehát vereség lett, de ez olyan vereség amit a játék képe alapján egyáltalán nem érdemeltünk meg, hiszen az első perceket leszámítva végig mi támadtunk, sé valósággal szitává lőttük az ellenfél kapusát, mindössze annyi szerencse hiányzott, hogy néha valami be is menjen.

From Taigetosz Club - Penelprolik 1-2
   kezdő: Szécsey - Amberboy, Görög, Róna, Pásztor
   csere: Schanda, Tinkó
   gól: Pásztor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése