2012. május 9., szerda

A bejegyzés címe

Az elmúlt heti csodálatos győzelem után nagy remény töltötte el a szurkolókat, és még nagyobb erő a focistákat, annak tekintetében, hogy most újabb győzelemmel megindulunk fölfelé a tabellán a Taigetosz nagyobb dicsőségére. Támadóink gólok szerzésére, Szécsey kapus hálója szüzességének megőrzésére tett fogadalmat ünnepélyes keretek között, így a harci szellem a tetőfokra hágott.
Kezdetben rombusz-alakzatban álltunk fel, arra gondolva, hogy ebben a formációban, amíg tartottuk, erős csapatokat is távol tudtunk tartani a kapunktól. Ez eleinte most is sikerült. Ahogy lenni szokott, első akcióink most is Amberboyra, mint előre tolt ékre épültek, akit a két szélről Pásztor és Görög kísért fel a támadásokkal, jórészt hiába.
Néhány perc után átvariáltuk a hadrendet amiatt, mert hátul Róna a védekező feladatot ellátta ugyan, de a leghátsó embertől irányítást is elvárnak a tagok, Görög majd Tinkó kerültek ide. A szerepkörök átvariálásával a formáció átalakulása is megkezdődött, a második félidőt leginkább 2-2-ben játszottuk, de ez már más történet.
Bármit csináltunk, a tabellán elfoglalt helyezések megmutatkoztak a pályán is, és jóval többet pattogott a labda a  mi térfelünkön, mint az ellenfélén. Minden igyekezetünk ellenére hátrányba is kerültünk amikor egy szélről bejátszott beadásra a két védőnk által kísért csatár tudott jól érkezni, majd egy éles szögből a rövid felső sarokba bombázott lövés megduplázta hátrányunkat. De ez nem jelentett kudarcot, hiszen védőink, különösen Róna és Pásztor többször gyönyörűen szereltek, illetve, főleg a második félidőben Szécseynek is akadtak briliáns védései.
A második félidőre sajnos kicsit kettészakadt a csapat támadókra és védőkre, de ezzel együtt is voltak olyan szépen kijátszott akcióink, amelyek korábban nem voltak ránk jellemzőek. Nyilván jót tett a csapatnak a kombinatív játékban is használható Pásztor és Tinkó szokatlan szereplése.
Legtöbbször Amberboy került lövőhelyzetbe, ám a most esedékes gólunknál mégsem gólszerzőként, hanem előkészítőként szerepelt. Kapu előtt keresztbegurított labdájára Pásztor érkezett, és lőtt közelről a hálóba. Hatalmas üdvrivalgás töltötte be a stadion, hiszen volt még néhány perc hátra, és mutatott játékunk alapján nem tűnt elképzelhetetlennek, hogy szerezzünk még egy gólt. Azonban alig egy perccel később egy erős lövés olyan szerencsétlenül pattant meg védőnkön, hogy kapusunknak esélyt sem adva a hálóba jutott. Ha a meccs előtt a szüzesség megőrzésének metaforáját használtuk, hát akkor olyan volt ez, mintha alvás közben erőszakoltak volna meg bennünket.
A maradék percekben is voltak támadásaink, de egy kevés pontatlanság vagy az ellenfél kapusa rendre meg tudott akadályozni bennünket. A sípszó előtti pillanatban Görög lőtt nagy helyzetből fölé, tehát nem sikerült tovább faragnunk hátrányunkat.
Szomorkodásra azonban nem sok ok adatik. A kevés ok a vereség ténye. De ugyanilyen játékkal a következő két meccsen reális esélyünk lehet további pontok megszerzésére.
From Taigetosz Club - SOTE 1-3
   kezdő: Szécsey - Amberboy, Görög, Pásztor, Róna
   csere: Sáróy, Tinkó
   gól: Pásztor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése