2012. április 23., hétfő

A bejegyzés címe

Oly sok halogatás után szombaton megesett a várva várt edzőmeccs. Ez rendkívüli esemény a Taigetosz életében, nagyon-nagyon régen fordult elő, hogy nem volt tétmeccs, mégis sikerült összegyűlnünk focizás céljából. Sőt, létszámban bőven felülmúltuk az ellenfelet, a Kozelito Tél csapatát, akik úgy is csak 3+1-ben tudtak kiállni, hogy közös játékosunk ott szerepelt. Mi is vállaltuk a 3+1-et, egy cserével. A kapuban Szécsey állt, a mezőnyben Amberboy, Márialigeti, Schanda és Tarnai váltogatták egymást.
Eleinte nem sok babár termett számunkra, ellenfelünk könnyen átjárt laza védelmünkön. Aztán Márialigeti villantott valamit, előbb saját hatosunkról ívelt be egy gólt a kinn álló kapus fölött, majd lövésből is betalált, később pedig rúgatott egy gólt Schandával. Így legalább becsületünk megmaradt. érezhető volt, hogy legjobbjaink is méltó riválisokra találtak, csapatszintű védekezésünk pedig gyakran hagyott rést.
Térfélcsere után, amit hízelgőbb lesz számunkra külön meccsként elkönyvelni, mi kerültünk kedvezőbb helyzetbe. Azzal, hogy cserélni tudtunk, frissebbek maradtunk, és megéreztük, hogy lehet keresnivalónk, ami a fásultabb tagokból is kihozta a maximumot. Amberboy és Tarnai felváltva adtak egymásnak gólpasszokat, illetve Márialigeti megint szerzett egy átemelős gólt félpályán túlról, így fergeteges támadójátékkal ezt a szakaszt 6-1-re megnyertük.
A felek ezután büntető-párbajban állapodtak meg. Véleményes, hogy egy vagy két külön párbaj zajlott, az egyszerűség kedvéért számoljuk egybe, nos eszerint 3-2-re nyertünk. A győzelem legfőbb letéteményese Szécsey volt, aki hidegvérét megőrizve sok tízméterest hárított, így megadva a lehetőséget a csatároknak. Körülbelül tíz próbálkozásból Amberboy, Márialigeti és Tarnai jártak egyszer-egyszer sikerrel.
Mivel több tag kifejezte tetszését a rendezvénnyel kapcsolatban, könnyen lehet, hogy még lesz hasonló focikálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése