2011. október 12., szerda

Mintha tavaly jobban ment volna

Egyébként sem acélos keretünket ezúttal egy szerencsétlen baleset tovább gyengítette, ugyanis Görög a bemelegítés során összeverekedett egy kukával, és bár kiütéses győzelmet aratott, a küzdelem nyomott hagyott jobb lábán. Kezdésre sikerült összedrótozni, hogy legalább a kaput vállalni tudja, és így a szurkolóból hirtelen játékossá előlépő Szongoth-tal együtt ki is tudtunk állítani öt embert.
Ellenfelünkkel tavaly egy küzdelmes 8-7-et játszottunk, de a jelenleginél erősebb összeállításban, őszintén ennek az eredménynek a lemásolása bravúr lett volna. Taktikánk így szoros és fegyelmezett védekezésre épült volna, ahonnan hosszú labdákkal indítottuk volna egy szem támadónkat, Schandát, hátha sikerül futásra kényszeríteni ellenfelünk védőit. Távlati cél az volt, hogy Zsidi érkezését még gól nélküli állással érjük meg, hátha onnantól előrejátékban is lesznek átütő megoldásaink.
A "szoros és fegyelmezett" védekezés helyett aztán ellenfelünk első akciójából eljutott egy szépen kidolgozott lövésig, amiből gól is lett. Sajnos képtelenek voltunk új taktikát kidolgozni, na és a pályán levő csapat nem is tűnt alkalmasnak arra, hogy huszáros hajrákkal gólok sokaságát termelje, így azt kellett hinnünk, hogy a három pont sorsa ezzel már el is dőlt. Kaptuk is sorba a gólokat, azért is, mert ismét új összeállítású védelmünk volt, akik egyénileg sem és csapatként sem mindig tökéletesen teljesítettek, azért is, mert kapusunk - ha gólt eredményező hibája nem is volt - teljesítménye is elmaradt a maximálistól, no meg azért is, mert labdabirtoklásunk úgyszólván nem volt.
Zsidi beállásával némileg javult a mezőnyjátékunk, de összességében még így is egyértelműen mi voltunk a gyengébbik fél, amit újabb gólok bekapásával demonstráltunk. Szerencsére még az első félidőben sikerült túlesni a kötelező gólszerzésen is. Tóth, mint a korábbi meccseken annyiszor, most is kicselezett két védőt, most azonban az ég helyett a hosszú alsó sarokba lőtt.
A kapott gólokról nem kívánok részletesen írni, mert egy sokfelvonásos dráma lenne az eredmény, de védelmünk talán még a korábban megszokottnál is jobban szétzilálódott, cselben és összjátékban is erős ellenfeleink aránylag könnyen jutottak el lövésekig, ezeket pedig jó arányban értékesítették is.
A második félidőben Zsidi jutott el legtöbbször lövésekig - Schanda nem sok babért szerzett sem a futóversenyekben, sem a felívelt labdák átvétele terén - ezek közül jónéhányat kihagyott, de egy neki is beakadt, magunkhoz képest tehát annyira nem is volt rossz az elöl nyújtott termés, ami még tovább javulhatott volna, de Szongoth is a kapusba lőtt.
A meccs utáni konzíliumon a vereség okát egyértelműen a keret gyengeségében látta. Milyen jó lenne, ha osztálytársaink közül többen, a labdakergetéshez értők közül is, kaphatóak lennének szerdánként egy kis focira!
From Taigetosz Club - Unreal Madrid 2 - 14
   kezdő: Görög - Sáróy, Schanda, Szongoth, Tóth
   csere: Zsidi
   gól: Tóth, Zsidi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése