2010. október 13., szerda

Egy igazi taigetoszos eredmény


A meccs napjának délutánján még úgy tűnt, hatan leszünk, ám Zsidi mégsem jött, Márialigeti és Amberboy pedig késtek, így pár perccel kezdés előtt hárman álltunk a pálya műfüvén. Szerencsére Amberboy még a kezdés előtt megérkezett, és Márialigeti is már a közelben járt, így célszerűnek tűnt megkérni a játékvezetőt, hogy két perc csúszással kezdjünk, amire csatakiáltás és térfélválasztás címén még egy keveset rátettünk.
A pár perc csúszás gyorsan eltelt, és szégyenszemre emberhátrányban kellett kezdenünk, de bíztunk abban, hogy pár perc múlva, remélhetőleg még egálnál kiegészülünk, és kiváló támadószekciónk ezúttal is produkál valamit. Sajnos reményeinkből semmi nem valósult meg, hiszen három perc játék után már kétgólos hátrányban voltunk, az öltöző felől pedig csak ellenfelünknek érkeztek újabb és újabb cseréi, nem nekünk. D-ligás szinten erősnek számító ellenfelünk hatékonyan használta ki emberelőnyös helyzetét, és bár a Taigetosz tagjai oroszlánként küzdöttek, félidőre hétgólos hátrányba kerültünk. Támadásaink jobbára Amberboy egyéni megmozdulásaira épültek, aki néhányszor el is jutott lövésig, de nem járt szerencsével.
Félidőben telefonon sikerült utolérni Márialigetit, aki közölte, hogy nagyapjának feltehetően tulajdonosával egykorú autójával jött, ami útközben feladta a harcot.
Egyre kevesebb reménnyel kecsegtető helyzetünkben módosítottuk a célt, és a pontszerzés helyett legalább egy gól szerzése lett a cél. Ezzel is magyarázható, hogy félidőben róna vette át a kapusposztot, szükség is volt rá, mert ha az emberhátrányos csapat támad, az a védelem alkalmankénti kinyílásával is jár. Cserekapusunk, bár darabra sok gólt kapott, számos alkalommal mentett bravúrral vagy éppen bátor kivetődéssel. Egyik heroikus vetődésénél a kapuskesztyű alatt is felszakadt a bőr a tenyerén, így szó szerint a vérét adta a Taigetoszért.
Márialigeti néhány perccel a lefújás előtt érkezett meg. Játékunk érthető okból erősen feljavult, többször eljutottunk lövésig, a balszerencse és ellenfelünk kapusa azonban sikertelenné tett bennünket.
A bekapott gólokat mi már nem is számoltuk, tizennégy lett a vége. Ennek történelmi előzményei vannak, hiszen a gimis Taigetosz kétszer is szenvedett 14-0-s vereséget (mindkétszer a Pansertől). De aggodalomra semmi ok! A két eddigi 0-14 alkalmával a bajnokság végén harmadik, illetve második helynek örülhettünk.
From Taigetosz Club - A Team 0-14
  kezdő: Görög - Amberboy, Sáróy, Róna
  csere: Márialigeti
  gól: -
  legjobb: Róna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése