2011. szeptember 15., csütörtök

Idegenben az iksz is jó – lett volna

A féléves kihagyás után szeptember 14-én vágtunk neki ismét a nagy kalandba. A kispad rövid voltára jellemző, hogy az idénynyitóra is éppen össze tudtunk állni, és jónak látszott külsőst hívnunk Tinkó személyében. Őt azért is célszerűnek látszott elhívni, mert egyedüliként ő már járt azon a pályán, ahova a bajnokság költözött, és azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy nem kell még a világ végétől is kifelé utazni húsz percet, de a pálya ismeretlensége miatt így is hivatkozhattunk az idegen környezetre.
A taktika felvázolása, és a posztok elosztása után eldőlt, hogy Görög kezd a kapuban, Zsidi és Tinkó lesznek felelősek a védekezésért, Márialigeti a gólszerzésért, Sáróy liberóként fogja kamatoztatni tehetségét, a Taigetoszba öt év kihagyás és angliai idenlégióskodás után visszatérő Schanda pedig az oldalvonal mellett vár a bevetésre.
Mi és ők
Tulajdonképpen egész jól kezdtünk, fél perc alatt sikerült visszaadnunk az ellenfélnek a középkezdésként nekünk legurított labdát, a második percben a kapufa megvédett minket a góltól, a harmadik percben pedig Márialigeti lefordult védőjéről és a hosszú alsó sarokba lőtt.
A folytatás már nem volt ennyire kedvező, hiszen előbb egy átlövés, majd egy szerencsétlenül megpattanó szöglet jutott hálónkba. Ellenfelünk mezőnyben összeszokottabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és talán határozottabbnak tűnt, több helyzetet alakítottak ki, mint mi, és előnyüket még növelni is tudták. A mi támadásaink szinte kizárólag Márialigeti egyéni alakításaira korlátozódtak, aki könnyen okozott zűrt ellenfelünk védelmében többször is, de megfelelő társak (Amberboy? Ujhelyi?) nélkül egyedül ő sem volt képes visszaszerezni a vezetést.
A félidő előtt azért még beakasztott egy bombagólt, és miután Zsidi saját rontott ziccere utáni ívelését is a léc alá küldte, 4-3-as, nem éppen reménytelen állással fordulhattunk. Ekkor az előre megbeszélteknek megfelelően a kapuban Zsidi váltotta Görögöt.
Sáróy dolgozik
A második félidő elejét tanácstalanság és saját térfélen elszórt labdák jellemezték. Előbbin azt kell érteni, hogy ha ellenfeleink védősora nem követett el kapitális hibát – márpedig nem követett el, akkor nem könnyen jutottunk el a kapuig, az elszórt labdák jelentése pedig egyértelmű, és sajnos a következményük is egyértelmű volt. Hátul ekkoriban Schanda és Sáróy tartózkodott legtöbbet, és bár sokszor szereltek, rutinjuk és labdaérzékenységük hiányosságai többször megbosszulta magát, és ezen nem sokat segített Görög hátravezénylése sem.
Elöl Márialigetire ebben a szakaszban már két-három védő figyelt, így néha már ő is elakadt. nem várt módon Schanda került kétszer is tiszta ziccerbe, de egy alkalommal a kapusba, egy alkalommal a kapu mellé lőtt. Már a játékrész második félidejében jártunk, amikor Márialigeti egy szokásos bikabombával faragott valamit a hátrányon, majd Tinkó ment el parádésan a szélen, és középre adása után Schanda az üres kapuba helyezett.
Szaporán kérdezgettük a sporttársat a hátralevő időről, de amit válaszul kaptunk, az nem nyugtatott meg bennünket. Így első mérkőzésünk után vesztesen, de továbbra is bizakodóan hagytuk el a pályát.
From Taigetosz Club - Eastside 5-7
  kezdő: Görög - Márialigeti, Sáróy, Tinkó, Zsidi                       
  csere: Schanda
  gól: Márialigeti 4, Schanda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése